Zomersalade aardbei mozzarella

Salade mozzarella aardbei

De zomer op je bord, zo smaakt deze salade. Sappige aardbeien van TerraVie, romige mozzarella van D’n Buff, verse sla van Tuin de Es, knapperige walnoten van Hanne Hoeve en zelfgebakken speltcroutons van Jan Swaanen. Afgetopt met de onweerstaanbare balsamico-aardbei dressing van Kiooms. Deze salade is niet alleen een feest om te zien, maar ook een ode aan onze boeren en makers. Verser krijg je het niet.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 100 g sla mix van Tuin de Es

  • 150 g aardbeien van TerraVie

  • 125 g mozzarella bolletjes van D’n Buff

  • 2 el walnoten van Hanne Hoeve, grof gehakt

  • 2 sneetjes speltbrood van Bakkerij Jan Swaanen

  • 2–3 el balsamico-aardbei dressing van Kiooms

  • (Optioneel: verse munt of basilicum)

Bereidingswijze

Maak de croutons
Snijd het speltbrood in kleine blokjes. Verhit een koekenpan (zonder olie of met een klein beetje olijfolie) en bak de broodblokjes rondom goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Was en snijd de ingrediënten
Spoel de sla en aardbeien schoon. Halveer de aardbeien. Laat de mozzarella uitlekken.

Stel de salade samen
Verdeel de sla over twee borden. Voeg de aardbeien, mozzarella en walnoten toe. Besprenkel met de balsamico-aardbei dressing van Kiooms en maak het af met de krokante croutons.

Garneer en serveer
Werk eventueel af met wat verse munt of basilicum. Serveer direct.

Lokale liefde op je bord

Met deze salade haal je het beste van Brabant in huis. Elk ingrediënt vertelt zijn eigen verhaal: van de rijpe aardbei tot de geurige speltkorst. En dankzij de kant-en-klare dressing van Kiooms zet je dit bordje zomer in een handomdraai op tafel.

Eet smakelijk!

Scroll to Top