Klassieke pasta Bolognese van Henriette

pasta bolognese

Klassieke pasta Bolognese met Brabantse Streekproducten!
Wil je de perfecte pasta bolognese maken? Het geheim van Henriettes klassieke bolognesesaus zit in de zorgvuldig gekozen ingrediënten. Mals half-om-halfgehakt wordt gecombineerd met een rijke basis van ui, knoflook en wortel. Passata en rijpe tomaten zorgen voor die diepe, volle smaak, terwijl rode wijn en romige volle melk de saus een unieke zachtheid geven. Met gedroogde kruiden, een vleugje bouillon en geraspte oude kaas krijgt deze bolognese een karakter dat je zelden proeft. Dit is geen snelle pastasaus, maar een recept om te koesteren.

Ingrediënten (voor 6 personen)

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de uien van De Aardappelhut en hak de knoflook fijn. Schil de wortels van Oppers en snijd ze in kleine blokjes.

Stap 2
Verhit een scheut olie in een grote braadpan en bak het gehakt van ‘t Schop rul. Voeg de uien, knoflook en wortels toe en bak deze zachtjes mee tot de uien glazig zijn en de wortels iets zachter worden.

Stap 3
Voeg de suiker of honing van De Walhut, het gerookte paprikapoeder en de Italiaanse kruiden van Het Kruidenrijk toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer alles goed door.

Stap 4
Snijd de tomaten van Natuurlijk Henriëtte grof en voeg ze samen met de passata toe aan de pan. Schenk de rode wijn erbij en laat het geheel zachtjes pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 5
Voeg de melk van De Dobbehoeve toe en laat de saus nog ongeveer tien minuten zacht koken. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 6
Kook ondertussen de pasta van Graan Geluk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar eventueel een beetje kookvocht om de saus later losser te maken.

Stap 7
Meng de pasta door de saus of serveer de saus apart eroverheen. Bestrooi royaal met geraspte oude kaas van De Ruurhoeve.

Tip
Voor de allerlekkerste smaak laat je de bolognesesaus na het koken volledig afkoelen en een nacht in de koelkast staan. De volgende dag zijn de smaken nog dieper en rijker! 
Dat is pas kei lekker lokaal genieten van jouw klassieke pasta Bolognese. 

 

Scroll to Top