Brabants bodem

Brabants bodem

Bouw mee aan een voedzame toekomst met Brabants Streekgoed en Voedsel1000

Wat als je precies wist wat er in je eten zit én wat het voor je lichaam doet? Niet zomaar een labeltje met ‘gezond’, maar gewoon keihard onderbouwd. Dat is precies waar we bij Brabants Streekgoed samen met Voedsel1000 mee aan de slag zijn gegaan. We brengen smaak, herkomst en gezondheid bij elkaar en zetten in op iets nieuws: producten met bijzondere voedingswaarden. Kei lekker lokaal én goed voor je lijf.

Gezond van dichtbij

In Brabant maken we al het verschil met korte ketens en eerlijke producten. Maar nu doen we daar nog een schepje bovenop. We gaan namelijk laten zien welke producten écht opvallen qua voedingswaarde. Denk aan groenten vol antioxidanten, zuivel met mooie vetzuren, of kaas die cholesterol verlagend werkt. Niet zomaar verzonnen, maar gebaseerd op echte data. 

We staan op het punt om onze ICT-toepassingen hiervoor af te ronden. Daardoor kunnen we straks duidelijk laten zien wát er in een product zit en waarom het goed voor je is. 

We zoeken boeren én liefhebbers

Eerst de boeren en makers. We zoeken mensen uit de streek die producten maken met aantoonbaar bijzondere voedingswaarden. Of je nu een teler bent met een uniek gewas of een maker met een eeuwenoud recept, als jouw product meer te bieden heeft dan de standaard, dan hoor jij bij ons. 
Zoeken wij jou? Meld je hier aan!

En natuurlijk zoeken we ook nieuwe afnemers. Van bedrijfsrestaurants tot zorginstellingen en iedereen die thuis gewoon goed wil eten. Samen met bestaande foodhelden gaan we op zoek naar mensen en organisaties die kiezen voor smaak én inhoud. Voor eten dat goed is voor mens, dier en omgeving. Interesse? Meld je hier aan. 

Onze strategie laat zien dat de korte keten niet alleen eerlijk en lokaal is, maar ook gewoon slim. En kei lekker.

De kracht van de Voedsel1000

Deze campagne komt niet uit de lucht vallen. Ze komt voort uit de Voedsel1000. In 2019 nodigde de provincie Noord-Brabant iedereen uit die iets met voedsel te maken heeft. Boeren, burgers, studenten, politici, onderzoekers. In Den Bosch dachten meer dan 400 Brabanders mee over de toekomst van ons eten.

Hoe maken we de lucht schoner? Hoe houden we onze bodem vruchtbaar? En vooral: hoe zorgen we dat eten lekker en gezond blijft, voor iedereen? Samen werkten we aan oplossingen en dat mondde uit in het eerste Brabantse Voedselbesluit.

Samen bouwen we aan een Brabants voedselsysteem dat futureproof is. Waarin kei lekkere lokale producten de hoofdrol spelen. Gezond van grond tot mond.

Scroll to Top