Qarc – Bladel

Al meer dan 35 jaar produceren ze eersteklas melk. In 2011 is Leonie, dochter van Wim en Mieke, gestart met Qarc.  Thuis is ze in de keuken aan de slag gegaan met het maken van heerlijke Qarc.

Simpelweg genieten
van handgemaakte toetjes

Over Qarc

De melkveehouderij ‘Van Zuilichem’ is in 1970 opgericht door de familie van Zuilichem op Landgoed Ten Vorsel in Bladel. Ze zijn trots op hun kleine familiebedrijf, dat het hele productieproces in eigen hand houdt. De weidemelk van eigen koeien worden op de boerderij tot handgemaakte zuivelproducten verwerkt. Het bedrijf telt zeventig melkkoeien en vijftig stuks jongvee die van april tot en met oktober buiten grazen. ‘s Nachts en ‘s winters krijgen zij een comfortabel onderkomen in de stal. Het voer voor de koeien is geheel GMO-vrij en dat zie je terug in de eersteklasmelk.
Dochter Leonie begon in 2011 met Qarc, dat voor bijzondere zuivelproducten van de melk van het bedrijf staat. Na twee jaar testen en verbeteren werden de zuivelproducten verkocht op streekmarkten, lokale winkels en  werd er geleverd aan horecazaken, supermarkten, boerderijwinkels en de zorgsector. Met succes: zo is Leonie onder meer genomineerd als Agrarisch ondernemer van het jaar.

Het streekproduct: kwark en yoghurt van weidemelk

De kwark en yoghurt van Qarc wordt gemaakt van eigen weidemelk. Direct na het melken van de koeien wordt de melk verwerkt tot kwark of standyoghurt. Hieraan wordt puur fruit en zo min mogelijk suiker toegevoegd. De natuurzuivere, handgemaakte toetjes zijn vrij van conserveringsmiddelen en zonder toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen, en dat proef je!

De overige ingrediënten worden met de grootste zorg ingekocht bij dichtbij gelegen leveranciers met zo min mogelijk bewerkte producten van evenzo hoge kwaliteit.