Natuurlijk Tomaat – Dongen

In de kas kweken wij op biologische wijze verschillende soorten tomaten, komkommers. De tomaten die wij dit jaar telen zijn cherry tomaten, san marzano’s, cocktail- en roma tomaatjes en de trostomaten. Wij zijn enorm gedreven om een eerlijk, heerlijk en kwalitatief goed product te leveren.

Ambachtelijk bereid van
de beste trostomaten

Over Natuurlijk Tomaat

In de kas van Natuurlijk Tomaat kweken Alfons en Henriëtte van den Hoek op biologische wijze verschillende soorten groenten. Befaamd zijn hun tomaten, waaronder cherry- en trostomaten, cocktail- en Roma-tomaatjes en San Marzano’s. Een gezonden bodem is de basis voor biologische productie. Volgens Alfons is het kweken  van een gezond bodemleven een van de belangrijkste pijlers onder het bedrijf.

Het echtpaar is enorm gedreven om een eerlijk, heerlijk en kwalitatief goed product te leveren en hecht belang aan verbinding en innovatie. Zo heeft Natuurlijk Tomaat, waar de werkgelegenheid verdubbeld is sinds de omschakeling naar biologische teelt, veel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Daarnaast organiseert het bedrijf, dat deel uitmaakt van Klasseboeren, diverse educatieve activiteiten, zoals rondleidingen voor oud en jong en workshops in de kaskeuken. Hierbij staat vanzelfsprekend de beleving van de groei en het oogsten van verse producten voorop.

Het streekproduct: verse tomaten, paprika komkommers en sauzen voor soep en pasta van biologische tomaten

Tomaten zijn door hun vitamines en antioxidanten gezond en dankzij de zorgvuldige en biologische teelt door Alfons en Henriëtte zeer smakelijk. De eigen tomaten verwerken zij tot sauzen voor soep en pasta’s; ook maken ze heerlijke tomatenjam en chutney. In samenwerking met De Laarhoeve worden ketchup en tomaatjes op zoetzuur (Marie-Jetjes) gemaakt. De verse en houdbare producten worden verkocht in hun eigen boerderijwinkel en geleverd aan boerderijwinkeltjes in de nabije omtrek.

rondleidingen voor oud en jong en workshops in de kaskeuken. Hierbij staat vanzelfsprekend de beleving van de groei en het oogsten van verse producten voorop.