Lekker’nei – Oirschot

Wat is het geheim van een luchtig dessert of heerlijke mayonaise? Van een gebakken of gepocheerd eitje? Lekker’nei, het echte verse Kempische boerenscharrelei uit het Land van Oirschot, recht van de Brabantse boerderij in minder dan twee dagen geleverd.

Gelukkige kippen
leggen een
Lekker’nei

Over Lekker’nei

Lekker’nei is opgericht door Harrie Beekmans en Jan van Baast, twee Brabantse kippenboeren die met hun Coöperatie Heibloem Eieren duurzaamheid, transparantie en authenticiteit hoog in het vaandel hebben staan. Om de kippen de smaakvolste eieren te laten leggen, verdienen zij het beste voer. En daarom maken deze pluimveehouders het kippenvoer zelf, dankzij een eigen molen, een uitgebreide graanopslag en de voerkeuken op hun boerderij. Heibloem teelt en produceert meer dan 50% van het voer in hun regio, waaronder spelt en tarwe, en zet daarnaast toeristische fietsroutes uit, langs de eigen graanakkers.
Door een zorgvuldige samenstelling heeft Lekker’nei een perfecte smaak. De bruine kippen van Lekker’nei, ontstaan uit een kruising van vier verschillende rassen, leggen mooie, bruine eieren met een goede, stevige eierschaal. Lekker’nei besteedt veel aandacht aan het welzijn van de scharrelkippen die een overdekte uitloop in de wintertuin tot hun beschikking hebben. De scharrelstal voorziet in bijna al hun behoeften. Allereerst krijgen ze onbeperkt toegang tot water en voer. De stal heeft een groot aantal zitstokken, zodat alle kippen ’s nachts op stok kunnen. Ook zijn er ruim voldoende nesten om hun ei in te leggen en is er voorzien in genoeg strooiselruimte voor het nemen van een prinsheerlijk zandbad.

Het streekproduct: Lekker’nei, het échte verse ei

Kakelverse scharreleieren, boerenomelet

Wat is het geheim van een luchtig dessert of heerlijke mayonaise? Van een gebakken of gepocheerd eitje? Lekker’nei garandeert het echt verse, Kempische boerenscharrelei uit het Land van Oirschot, rechtstreeks van de Brabantse boerderij. Lekker’nei gaat in minder dan twee dagen van de boerderij van Harrie Beekmans en Jan van Baast naar de klant. Daarmee zijn zij uniek in Nederland, want een normaal ei doet daar algauw tien dagen over. Kortom, proef de smaakvolste eieren uit De Kempen!

Recept: Gepocheerd Ei

Benodigdheden:

• Lekker’nei-eieren
• steelpan
• kommetje
• spatel
• lepel

Bereiding:

Gebruik louter verse eieren, zodat het eiwit dicht bijeen blijft.

• Breek een Lekker’nei in een kommetje.
• Vul de steelpan voor twee-derde met water.
• Breng het water aan de kook totdat kleine belletjes verschijnen.
• Haal de pan van het vuur en wacht totdat de belletjes zijn verdwenen. Zet de pan op een laag pitje.
• Maak met een lepel een kolk in het water van de pan en laat je ei in het midden daarvan glijden.
• Schep na drie minuten met een spatel de ei uit het water.