Groentekwekerij Oppers – Middelbeers

Aan het riviertje de Grote Beerze in Middelbeers ligt de boerderij van de familie Oppers. Zij kweken daar op een milieubewuste wijze de lekkerste groenten uit het Brabantse land, van aardappelen tot witlof.

Bij Oppers telt de passie voor witlof
uit volle grond

Over Oppers

Aan het riviertje de Grote Beerze in Middelbeers ligt de boerderij van de familie Oppers. De Oppers hebben een vollegronds groentekwekerij, wat betekent dat de groenten die hier worden geteeld extra gezond zijn, meer smaak bevatten en niet zijn blootgesteld aan schadelijke stoffen.

Het streekproduct: vollegronds groenten uit de Kempen 

Vollegrondsgroenten, breed assortiment seizoensgroenten, witlof 

De familie kweekt op milieubewuste wijze een breed assortiment groenten uit het Brabantse land, van aardappelen tot witlof. Het kweken van groenten vergt veel aandacht en tijd en een grote passie. De groenten worden in de volle grond geteeld of in onverwarmde kassen. Ze zijn dus met recht seizoensgroenten te noemen. De groenten worden bemest met compost of vaste mest van nabijgelegen boerderijen. Het kunstmestgebruik wordt tot een minimum beperkt

Adri Oppers is een gepassioneerde witlofteler die erin gespecialiseerd is om deze veeleisende groente door een zorgvuldige behandeling goed tot zijn recht te laten komen. Zo gaat hij zuinig om met water dankzij hergebruik en zorgt hij voor minimale afvalstromen.

Het resultaat van de inspanningen van Groentekwekerij Oppers mag er zijn: de verste, beste en lekkerste groenten uit de Kempen. Hiervoor kun je in de eigen boerderijwinkel het hele jaar door terecht. De Oppers vertellen graag en smakelijk over het ontstaan van hun prachtige seizoensproducten. De familie onderzoekt samen met ZLTO en De Laarhoeve de mogelijkheid om een kleinschalige groentensnijderij op te zetten en zo nog beter in te spelen op de vraag van de horeca.