Den Elshorst – Baarschot

Boerderij ‘Den Elshorst’ is een eigentijdse boerderij met weidevarkens. Ze zijn kleinschalig en boeren met de sfeer van vroeger. Deze weidevarkens lopen in de wei en hebben een plaggenhut als onderkomen. Ze boeren er met de sfeer van vroeger.

Weidevarkens in
het Brabantse land

Over Den Elshorst

‘Den Elshorst’ is een eigentijdse, kleinschalige boerderij, met liefde voor het authentieke, landelijke leven. Naast het organiseren van diverse recreatieve activiteiten verzorgen eigenaren Ben Bruurs en Thea Moonen er prachtige weidevarkens. De vleesvarkens en zeugen lopen een groot deel van het jaar in de wei en hebben een plaggenhut als onderkomen. Met de provincie, Brabants Landschap, HAS Den Bosch, ZLTO, en het Ministerie van LNV hebben zij een ‘Green deal’ afgesloten voor het houden van weidevarkens in natuurgebieden waarin de Elshorst zich bevindt.

Ben en Thea ‘boeren’ in de sfeer van vroeger en kiezen bewust voor weidevarkens die op de oeroude, bolle akker vrij rond mogen struinen. Er is veel belangstelling voor de dieren, zowel van toeristen als bezoekers uit de naaste omgeving. Doordat de varkens buiten scharrelen, krijgen ze veel lichaamsbeweging. Hierdoor ontstaat het echte scharrelvlees van weleer.

Het streekproduct: weidevlees Elshorstpuur® 

Deze producten zijn gecertificeerd als Kempisch streekproduct. Varkensvlees van weidevarkens: vers vlees (diverse delen) en verwerkt vlees (saucijzen, hamburgers, gegaarde gehaktballen, schnitzels)

Weidevlees Elshorstpuur® is een uniek eigen merk van varkensvlees. Grazende varkens in de wei is bijzonder in Brabantse contreien. Passanten en bezoekers waarderen het beeld van weidevarkens in het Brabantse landschap. Belangstellenden kunnen met eigen ogen zien hoe de dieren gezond opgroeien.
Zo levert Den Elshorst zijn klanten 100% eerlijk weidevlees (gegarandeerd antibioticavrij) van zeer goede kwaliteit. De weidevarkens krijgen de ruimte en tijd om op het juiste gewicht te komen en om mooi gerijpt weidevlees te produceren. Dat vlees wordt verwerkt in worsten, rollades en andere topproducten door slagerij De Walhoeve, ook de Walhoeve is lid van onze coöperatie. Het resultaat wordt door aangeboden als authentiek streekproduct voor de ware liefhebbers.