Boerderij ’t Zandeind – Riel

Belevingsboerderij Van ‘t Zandeind en Landgoed de Hoevens, zorgen samen met Keurslagerij van Hest voor een ruim aanbod aan natuurvlees.

Deze producten onderscheiden zich door zowel verhaal achter het vlees als de smaakbeleving van het vlees

Lakenvelder vleesburger
verbindt boer en burger

Over Van ‘t Zandeind

De familie Huijbregts van belevingsboerderij Van ‘t Zandeind in Riel heeft dierenwelzijn en -gezondheid hoog in het vaandel staan. Alle koeien mogen naar buiten en hebben voldoende bewegingsruimte tot hun beschikking. Dankzij de zorgvuldige omgang met de dieren wordt uiterst mals en smakelijk vlees zonder antibiotica geproduceerd.

Het vleesveebedrijf heeft drie soorten runderen onder hun hoede. Zoals de sierlijke Lakenvelders (ook wel kasteelrunderen genoemd omdat deze vooral gehouden werden door de adel), een zeldzaam en beschermd oudhollands runderras dat economisch gezien te weinig melk of vlees produceert. Daarom worden de koeien dan ook niet gemolken en groeien puur-natuur op; de melk is bestemd voor hun eigen kalveren. De lakenvelder koeien grazen het merendeel van het jaar op de landerijen van Landgoed de Hoevens in Alphen. Het vlees mag daarom met recht ‘natuurvlees’ genoemd worden.

Om de hoogste kwaliteit te waarborgen worden alleen ossen en vrouwelijke dieren geslacht. Onlangs riep een onafhankelijke vakjury het Lakenvelder-vlees uit tot allerbeste. Het commentaar: ‘Dit slow-food smelt op de tong’. Kortom, vlees van Van ’t Zandeind staat voor veilig, voedzaam en verantwoord.

Het streekproduct: natuurvlees van Lakenvelders

Van ’t Zandeind en Landgoed de Hoevens in Alphen zorgen samen met Keurslagerij van Hest uit het naburige Goirle voor een ruim aanbod natuurvlees van de Lakenvelders. Hun producten onderscheiden zich door zowel smaakbeleving als het verhaal achter het vlees. De burgers zijn gemaakt van het vlees van Lakenvelders en heeft zoveel kwaliteit, dat er vrijwel geen hulpstoffen nodig zijn voor het creëren van een smaakvol product. De Lakenvelder-vleesburger behoeft dankzij de hoge kwaliteit van het vlees vrijwel geen additieven en is daarom vrij van de veertien allergenen die in de voedselindustrie speciale aandacht vereisen. Niet voor niets is dit unieke concept bekroond door Landstad De Baronie.