Boerderij de Walhoeve – Goirle

Bij De Walhoeve zijn ze al ruim 35 jaar bezig met het verzorgen van vleesstieren. Ieder jaar wordt met veel zorg een aantal kalfjes gekocht en deze dieren mogen rustig groeien tot ze volwassen zijn en een perfecte vleeskwaliteit hebben.

Vlees uit Goirle met
ambachtelijke kwaliteit

Over de Walhoeve

Corné van Roessel en zijn familie van De Walhoeve leggen zich al ruim 35 jaar toe op het verzorgen van vleesstieren in de nieuwe vleesstal, deze stal huisvest de stieren sinds maart 2017. De dieren staan extra ruim en krijgen natuurlijk ruwvoer van ons eigen land. De stal is een combinatie van een poststal met een hellingstal, en is aan beide zijkanten open en zorgt dat de dieren in alle rust en frisse buitenlucht kunnen groeien.

Ieder jaar wordt met veel zorg een aantal kalfjes gekocht, waarna deze dieren rustig mogen groeien tot ze volwassen zijn en een perfecte vleeskwaliteit hebben. Tegen de leeftijd van twee jaar zijn ze rijp. Na de slacht keert het vlees van de dieren terug naar de boerderij, waar het, uitgesneden door een van de drie professionele slagers, vers aan de toonbank wordt verkocht in de streekwinkel. Ook is het verwerkt in salades, streekrecepten en is het in gesneden vleeswaren verkrijgbaar.

Het streekproduct: vlees met ambachtelijke kwaliteit

Diverse vleesproducten op basis van Elshorstpuur®-weidevarken: achterham, coppa, gemengd gehakt, grilworst, procureur

In de ruime boerderijwinkel van De Walhoeve ben je op het juiste adres voor diverse streekproducten, zoals vers rundvlees van eigen stieren. Daarnaast verwerkt men wekelijks een aantal varkens van Den Elshorst tot puur weidevarkensvlees. Van het rund- en varkensvlees worden op ambachtelijke wijze smakelijke snijwaren gemaakt. Deze producten dragen het keurmerk Erkend Kempengoed.